Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 401


Επισκέφθηκαν σήμερα το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος, υπεύθυνος του τομέα Άμυνας, και οι Ελ. Αυλωνίτου και Βασ. Χατζηλάμπρου, μέλη της ΕΚΚΕ Άμυνας, μαζί με τον Στ. Κοκκορόγιαννη, μέλος του τομέα της Άμυνας, και μέλη της οργάνωσης εργαζομένων στο Υπουργείο.
Συναντήθηκαν με τη διοικήσεις του νοσοκομείου και του σωματείου των εργαζομένων (πολιτικό προσωπικό) και επισκέφθηκαν τους χώρους του νοσοκομείου έχοντας άμεση επαφή με τους ίδιους τους εργαζόμενους.



Τα κρίσιμα προβλήματα που αναδείχθηκαν αφορούν στην οικονομική ασφυξία του ιδρύματος και την έλλειψη προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού και τεχνικού αλλά και βοηθητικού, που μειώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Ενώ αυξήθηκε ο πληθυσμός που καλύπτει το 401 –να σημειωθεί ότι για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας εφημερεύει επί 24ωρου βάσεως, με πολλά χειρουργικά και τραυματολογικά περιστατικά- εν τούτοις 12 μόνιμοι εργαζόμενοι με πολλά χρόνια δουλειάς βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Δηλαδή υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και, παρόλα αυτά, από αυτές τις ειδικότητες απολύονται οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν σε ένα πλήθος προβλημάτων αλλά ξεχωρίζει η απαίτηση να γυρίσουν πίσω οι άνθρωποι που βγήκαν σε διαθεσιμότητα.

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και τα οικονομικά προβλήματα δημιουργούν συνθήκες οριακής λειτουργίας και για τους θεράποντες και για τους ασθενείς.
Η επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, με 3 βουλευτές της Άμυνας και τα υπόλοιπα στελέχη που τους πλαισίωναν, δημιούργησε κλίμα θετικό για το ενδιαφέρον που επεδείχθη, και αυτό εκφράστηκε τόσο από τον πρόεδρο και το αντιπρόεδρο του σωματείου όσο και από τους απλούς εργαζόμενους που συνάντησαν στους διαδρόμους και στους χώρους εργασίας.

http://www.onalert.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην περιοχή ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού για τις "τελευταίες πινελιές"...

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21» μετέβη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Νομό Έβρου.

Πρόσθετα Δικαιολογητικά Υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ)

  Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι λόγω της παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις προκηρύξεις πρόσληψης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Κοινού Νομικού Σώματος, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη  26 Απριλίου 2022 και έχουν αποκτήσει μετά την ημερομηνία αυτή επιπλέον γραμματικές γνώσεις ή προσόντα που επηρεάζουν τη μοριοδότησή τους, δύναται να υποβάλλουν τα επιπλέον δικαιολογητικά στις παρακάτω διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail):    - Για τον Στρατό Ξηράς: epop.katataxi@army.gr  - Για το Πολεμικό Ναυτικό: epop@navy.mil.gr - Για την Πολεμική Αεροπορία: epop.epitropes@haf.gr - Για το Κοινό Νομικό Σώμα: geetha_dsl@stratologia.gr

Η αναβίωση του Ρούπελ μέσα από τον φακό του Μηνά Δρεστιλιάρη

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο της κορύφωσης των εκδηλώσεων για την 81η Επέτειο της «Μάχης των Οχυρών», έλαβε χώρα η Αναπαράστασή της στο Οχυρό Ρούπελ, την οποία παρακολούθησε ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.